Naroči knjigo Prerok

Cena:
15,00 EUR

Gibran je hkrati pesnik, pisatelj, filozof in mistik, za nekatere pa zapeljivec in heretik. Višek njegove temeljne filozofije najdemo v njegovem poznem delu Prerok. V njem je podzavestno opisal svoje življenje: svojo modrost dozorevanja in sprejemanja vsega bivajočega ter vstopanja v harmonijo stvarstva.

Prerok govori o človekovi izkušnji med rojstvom in smrtjo; o tistem temeljnem sokratovskem »spoznavanju samega sebe«, v katero je človek prej ali slej vržen sredi enega samega, nenehnega postajanja in minevanja.

Gibran razmišlja o sebi na ozadju treh velikih religijskih tokov: judovstva, krščanstva in islama. Nanj pa je vplivala tudi modrost arabskih filozofov, posebno Averroesa, Avicene in Al Ghazalija. Na vprašanje, kdo je Bog, odgovarja:

»Misli, moj dragi, na srce, v katerem žive vsa vaša srca; na ljubezen, ki obdaja vso vašo ljubezen; na duha, v katerem prebiva duh vsakega od nas; na glas, ki zaobjema vse vaše glasove; na tišino, ki je globlja od vse vaše tišine.

Poskušajte torej občutiti lepoto, ki je bolj očarljiva od vsake znane lepote; napev, ki je zanosnejši od vseh napevov morja in gozdov; vzvišenost ...

Avtor Kahlil, Gibran
Leto izdaje 2018
Št. strani 112
Prevod Lojze Bratina
Mere 200x105x10
Vezava Trda
ISBN 978-961-6748-53-7
Teža 200 g
Naroči knjigo PDF predogled

Izpostavljeni avtorji

Vladimir Kos

(12 objavljenih knjig)

Theresa Burke

(1 objavljena knjiga)

p. Milan Bizant

(1 objavljena knjiga)

Maria Campatelli

(1 objavljena knjiga)

Tomaš Špidlik

(5 objavljenih knjig)

Kallistos Ware

(1 objavljena knjiga)

Ignacij Lojolski

(3 objavljene knjige)

Henri J.M. Nouwen

(3 objavljene knjige)

© 2017 Založba Dravlje. Vse pravice pridržane. Splošni pogoji. Piškotki. Izdelava: ASPIRIA