Splošni pogoji

Spoštovani bralci,

spodaj si lahko preberete splošne pogoje poslovanja, ki določajo delovanje spletnega naročanja in urejajo poslovni odnos med kupcem in upravljalcem spletne strani, to je

 

Založba Dravlje
Vodnikova cesta 279
1000 Ljubljana

Davčna številka: 30167809 (nismo davčni zavezanec)
Matična številka: 1990772
TRR: SI56 0201  025 4713 380


Varstvo osebnih podatkov

Založba Dravlje vaše osebne podatke, ki jih navedete ob naročilu (ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka) skrbnovaruje v skladu z z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Zakon o varstvu podatkov ZVOP-1, Ur. L. RS št. 94/07 in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov GDPR).

Ob naročilu obkljukate, da se strinjate s splošnimi pogoji in izrazite razumevanje in strinjanje, da Založba Dravlje prejme vaše podatke, ki ste jih vpisali. Osebne podatke torej zbiramo z vašo izrecno privolitvijo oz. soglasjem. Če s tem ne soglašate, ne prejmemo vaših podatkov.

Vse prejete podatke uporabljamo izključno za namene naročila (dobava in informacije glede naročenega blaga).

Kadarkoli lahko zahtevate vpogled, popravek ali izbris vaših podatkov iz našega strežnika, kjer se hranijo (dostop je mogoč zgolj z glesom). Zahtevo nam pošljite na elektronski naslov info@zalozba-dravlje.si

 

Naročilo
Kupec se zaveže splošnim pogojem v trenutku oddaje spletnega naročila, torej ko klikne na gumb "Oddaj naročilo". Takrat se tudi sklene kupoprodajna pogodba med kupcem in spletno trgovino.

Pridržujemo si pravico, da od kupoprodajne pogodbe odstopimo v primeru, da ugotovimo, da naročenega izdelka ni na zalogi, če naročilnica ni izpolnjena v skladu z zahtevami ali če pride do očitne napake v ceniku.

Vsi vnešeni osebni podatki se hranijo na strežniku in bodo hranjenu zaupno.

Naročila v tujino
Če naročate v tujino, vas lepo prosimo, da naročilo oddate preko elektronskega naslova info@zalozba-dravlje.si, da vam pošljemo predračun s poštnino, skladno z aktualnim cenikom Pošte Slovenije za tujino.

Cene
Cene knjig so navedene v EUR in veljajo za vse kupce spletne trgovine, razen za podjetja, s katerimi imamo sklenjen dogovor o popustu.

Plačilo
Plačilo naročenih knjig lahko opravite na dva načina:

  • z nakazilom na transakcijski račun po predračunu
  • z gotovino po povzetju
Poštnina
Z nakazilom na transakcijski račun po predračunu: pošiljko vam pošljemo kot navadno pismo prek Pošte Slovenije po veljavnem ceniku (https://www.posta.si/ceniki):
 
  • do 250 g - 1,60 EUR
  • do 500 g  - 2,00 EUR
  • do 1.000 g - 2,50 EUR
  • do 2.000 g - 3,20 EUR
Z gotovinskim plačilom po povzetju vam knjige pošljemo kot priporočeno pismo prek Pošte Slovenije skupaj z računom in so stroški poštnine 3,50 EUR. 
 

Pravica kupca do odstopa od pogodbe
Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka odstopi od pogodbe, pri tem pa mu ni treba navesti razloga o odstopu od pogodbe.
 
Odstop od pogodbe naj kupec sporoči na elektronski naslov info@zalozba-dravlje.si.
 
Kupec mora izdelke vrniti prodajalcu najkasneje 14 dni od oddanega obvestila o odstopu od pogodbe na naslov Založba Dravlje, Vodnikova cesta 279, 1000 Ljubljana.
 
Stroške vračila izdelka krije kupec.
 
Če kupec odstopi od pogodbe, mu prodajalec vrne vsa prejeta plačila najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.
 
Pritožbe
V primeru težav ali pritožbe vas vljudno prosimo, da se obrnete na telefonsko številko 069 653 318 ali na elektronski naslov info@zalozba-dravlje.si, ker se bomo potrudili, da najdemo skupno rešitev. 
 
 

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@zalozba-dravlje.si

Želimo vam prijetno branje!

© 2017 Založba Dravlje. Vse pravice pridržane. Splošni pogoji. Piškotki. Izdelava: ASPIRIA