Naroči knjigo Srečevanja s Kristusom

Cena:
10,00 EUR

Božja beseda ni le nek tekst, ki bi ga človek analiziral in se s tem polastil njenega pomena, pač pa gre za Besedo Boga meni osebno. Torej Besedo, ki ima prostor v osebnem odnosu osebe z Bogom. Z Bogom, ki govori in je nagovorljiv.

Stalno hranjenje srca z Božjo besedo je vselej dragoceno. Še posebej pa tedaj, ko smo zaradi nemoči in trpljenja ali pa zaradi samoljubja in samozadostnosti posrkani vase. Res potrebujemo Božji nagovor, ki nas vrača v odnos z Bogom.

Knjiga Srečevanja s Kristusom v Božji besedi ima namen, da skozi nekaj evangeljskih odlomkov (Jezusovo srečanje s slepim Bartimajem ter ženo zasačeno v prešuštvovanju; Jezus s svojimi učenci v viharju na morju ter v pomnožitvi kruha; Kristusovo trpljenje in smrt; srečanje učencev z Vstalim Gospodom) odstira bogastvo našega odrešenja v Kristusu. Knjigo sem napisal v upanju, da se bo bralec, bralka našel, našla v kakem srečanju s Kristusom, ter s tem prejel, prejela kak drobec hrane na poti poglabljanja osebnega odnosa s Kristusom - kar je bistveno v naši veri.

p. Milan Bizant DJ


Nova knjiga jezuita p. Milana Bizanta, ki nosi pomenljiv naslov Srečevanja s Kristusom je odlično duhovno branje, ki povezuje svetopisemsko duhovno razlago s čisto praktičnim vsakdanjim življenjem. Božja beseda je živa in se ne vrača nazaj brez uspeha ali rečeno drugače - Božja Beseda je dejanje; čisto konkretno dejanje. Kar je resnično, se dotakne globine človeškega srca in od tam tudi čisto vsakdanjega življenja. P. Milan je pozoren opazovalec duhovnega dogajanja v človeku, ki ga z veliko občutljivostjo odpira hranjenju z božjo besedo, saj kot dolgoletni duhovni spremljevalec ljudi in voditelj duhovnih vaj dobro pozna človekovo lakoto po pristnem in resničnem odnosu ter žejo po globini, po Božjem. Knjiga je odlična hrana za osebno duhovno branje in poglabljanje, primerna pa je tudi za osebne ter skupinske duhovne vaje. Lahko jo uporabljamo tudi kot priročnik za molitev, ko vstopamo v kakšno srečanje in želimo vzpostaviti tesnejši stik z Bogom. Knjiga je napisana v poljudnem jeziku, zato jo toplo priporočam.

p. Majan Kokalj DJ

Avtor p. Milan Bizant
Leto izdaje 2021
Št. strani 148
Jezikovni pregled Barbara Wohinz in Marjan Kokalj
Mere 105X200x10
Vezava Mehka
ISBN 978-961-6748-60-5
Teža 155 g
Naroči knjigo

Morda vas zanima tudi ...

Izpostavljeni avtorji

Ignacij Lojolski

(3 objavljene knjige)

Henri J.M. Nouwen

(3 objavljene knjige)

Tomaš Špidlik

(5 objavljenih knjig)

p. Milan Bizant

(1 objavljena knjiga)

Theresa Burke

(1 objavljena knjiga)

Kallistos Ware

(1 objavljena knjiga)

Maria Campatelli

(1 objavljena knjiga)

Vladimir Kos

(12 objavljenih knjig)

© 2017 Založba Dravlje. Vse pravice pridržane. Splošni pogoji. Piškotki. Izdelava: ASPIRIA