Naroči knjigo Ti boš povedal

Cena:
9,00 EUR

......Duhovno močna bližina p. Lojzeta Bratine, ki je po sili razmer dobil zatočišče pri sveti Katarini, je osvobodila njeno nadarjenost,4 da se je v kratkem izlil slap pesmi v zbirko Ti boš povedal.5 Razvrščene so v pet razdelkov; poglavitne krščanske kreposti Vera, Upanje, Ljubezen med (osebnimi) Izpovedmi in Življenjem (kot največjim Božjim darom) in uvodna Molitev k Svetemu Duhu nedvomno izpričujejo, da je prvi naslovljenec njenih pesmi Gospod v Sveti Trojici.

Preprosto priznava: »Iščem Boga – Mojstra skrivalnic. « Išče ga v vertikali, horizontali in pod njo (5). Metkina poetika razgiba besedilo s prostorsko dinamiko. Kje vse jo išče On (10). Dal ji je živeti (9). Zdaj ga v zmedi življenja prosi, da bi bil vsak njen dan »napolnjen, / poln Boga« (14), da bi vzdržala v dvoličnosti: »Srce bo vedelo. / In Gospod bo vedel« (16). V splošni zahvali za življenje in vse, kar je in kakršna je, se mu popolnoma izroča – s prošnjo, »nauči me / neprenehoma moliti« (17).

 

Pesnjenje

Pesmi usmiljenke s. Metke Tušar so močne in žive. Prekaljene v vsakodnevni navzočnosti trpljenja in križani ljubezni. Gospod ji je dal okusiti nekaj od svoje ustvarjalnosti, da bi ga doumela tudi v njegovi lepoti.
(Akad. prof. ddr. Marija Stanonik)

Avtor s. Metka Tušar
Leto izdaje 2022
Št. strani 176
Jezikovni pregled Marija Stanonik
Mere 130x230x12
Vezava Brošura
ISBN 978-961-6748-67-4
Teža 328 g
Naroči knjigo PDF predogled

Morda vas zanima tudi ...

Izpostavljeni avtorji

Kallistos Ware

(1 objavljena knjiga)

Henri J.M. Nouwen

(3 objavljene knjige)

Vladimir Kos

(12 objavljenih knjig)

Theresa Burke

(1 objavljena knjiga)

p. Milan Bizant

(1 objavljena knjiga)

Maria Campatelli

(1 objavljena knjiga)

Ignacij Lojolski

(3 objavljene knjige)

Tomaš Špidlik

(5 objavljenih knjig)

© 2017 Založba Dravlje. Vse pravice pridržane. Splošni pogoji. Piškotki. Izdelava: ASPIRIA